DSpace/Dipòsit Manakin

Proposta d'un taller de prevenció dels trastorns de la conducta alimentària per a l'alumnat de 3r d'ESO de l'Institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada

Registre simple

dc.contributor Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Màster Universitari en Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyaments d'Idiomes
dc.contributor Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Facultat d'Educació, Traducció, Esports i Psicologia
dc.contributor.author Roca Bonet, Bruna
dc.date.accessioned 2023-05-09T08:06:09Z
dc.date.available 2023-05-09T08:06:09Z
dc.date.created 2022-06-03
dc.date.issued 2022-06-03
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10854/7452
dc.description Curs 2021-2022 es
dc.description.abstract L’objectiu d’aquest treball va ser elaborar una proposta de taller per a la prevenció dels trastorns de la conducta alimentària (TCA) destinat a l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada. Paral·lelament, estudiar la prevalença de risc de patir un TCA i la percepció de la imatge corporal en la mostra estudiada. Seixanta-tres estudiants (24 nois i 39 noies; Medat nois = 14.5; Medat noies = 14.44) de 3r d’ESO de l’Institut Quercus van completar un formulari online autoadministrat que es dividia en 3 subapartats: en el primer, es preguntava sobre dades sociodemogràfiques (edat, gènere, pes i alçada), i en el segon i el tercer es preguntava sobre aspectes relacionats amb l’alimentació i l’aparença física, a través de l’Eating Attitudes Test (EAT-26) i el Body Shape Qüestionnaire (BSQ), respectivament. Els resultats van indicar com un 14.29% del total d’adolescents estaven en risc de desenvolupar un TCA, amb una prevalença major en el gènere femení (20.51% vs 4.17%); així com una insatisfacció amb la imatge corporal major en les noies, respecte als nois (96.87 punts vs 52.83 punts). Aquests resultats suggereixen que seria convenient fer intervencions de prevenció primària en la població adolescent dels Instituts, especialment en el col·lectiu de major risc, les noies, amb l’objectiu de millorar l’autoestima i l’autopercepció corporal, així com fomentar una perspectiva crítica davant les xarxes socials i el sistema social i cultural. es
dc.description.abstract The aim of this study was to elaborate a workshop proposal to prevent and avoid eating disorders (ED) aimed at 3rd grade ESO students of the Quercus Institute of Sant Joan de Vilatorrada. At the same time, studying the prevalence of risk of suffering an ED and the perception of body image in the sample studied. Sixty-three students (24 boys and 39 girls; Meanboys = 14.5; Meangirls= 14. 44) of 3rd ESO of the Quercus Institute completed a self-administered online form divided into 3 subsections: the first ones were asked about socio-demographic data (age, gender, weight and height), and the second and third ones were asked about aspects related to diet and physical appearance, using the Eating Attitudes Test (EAT-26) and the Body Shape Questionnaire (BSQ), respectively. The results showed that 14.29% of all adolescents were at risk of developing an ED, with a higher prevalence in the female gender (20.51% vs. 4.17%); as well as a higher dissatisfaction with body image in girls compared to boys (96.87 points vs. 52.83 points). These results suggest that it would be advisable to carry out primary prevention interventions in the adolescent population of high schools, especially in the most at-risk group, girls, with the aim of improving self-esteem and body self-perception, as well as fostering a critical perspective towards social networks and the social and cultural system. es
dc.format application/pdf es
dc.format.extent 60 p. es
dc.language.iso cat es
dc.rights Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons es
dc.rights.uri https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.ca es
dc.subject.other Trastorns de la conducta alimentària es
dc.subject.other Adolescents es
dc.title Proposta d'un taller de prevenció dels trastorns de la conducta alimentària per a l'alumnat de 3r d'ESO de l'Institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada es
dc.type info:eu-repo/semantics/masterThesis es
dc.description.version Tutora: Clara Teixidor Batlle
dc.rights.accessRights info:eu-repo/semantics/openAccess es

Text complet d'aquest document

Registre simple

Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons

Buscar al RIUVic


Cerca avançada

Llistar per

Estadístiques