DSpace Repository

Optimització del procés industrial d'escorxadors utilitzant tècniques de modelització, tractament de dades i classificació automàtica

Show simple item record

dc.contributor Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Departament d'Enginyeries
dc.contributor Martí i Puig, Pere
dc.contributor Serra i Serra, Moisès
dc.contributor Carreras Ubach, Ricard
dc.contributor.author Masferrer Caralt, Gerard
dc.date.accessioned 2019-07-04T09:43:14Z
dc.date.available 2019-07-04T09:43:14Z
dc.date.created 2019-06-17
dc.date.issued 2019-06-17
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10854/5847
dc.description Programa de Doctorat: Ciències Experimentals i Tecnologies
dc.description.abstract Els escorxadors de porcí disposen d’una gran quantitat de dades a conseqüència del volum de caps sacrificats diàriament. Aquesta informació inclou per una banda dades intrínseques dels animals (sexe, raça, i pes), i per altra dades provinents de sistemes de classificació de canals. Aquesta tesi està formada per un conjunt de publicacions on s'explora l'ús de tècniques de reconeixement de patrons en escorxadors. Aquestes tècniques s’utilitzen amb l'objectiu d'optimitzar el sistema productiu a través de la classificació de les canals segons característiques del pernil. Dels resultats obtinguts se’n conclou que l’ús d’aquets models en escorxadors pot ser una eina útil per millorar els sistemes de classificació de canals, concretament per classificar pernils segons l’espessor de greix subcutani. Aquests mètodes podrien permetre reduir errors deguts a la fatiga dels operaris, optimitzar processos posteriors a les sales d’especejament i incrementar la velocitat de la cadena de l’escorxador. es
dc.description.abstract Pig slaughterhouses have a large amount of data as a result of the volume of heads slaughtered daily. This information includes intrinsic animal data (sex, breed and weight) on the one hand, and data from carcass classification systems in slaughterhouses on the other. This thesis consists of a set of papers exploring the use of pattern recognition techniques in slaughterhouses. These techniques are used with the aim of optimising the production system through the classification of carcasses according to the characteristics of the ham. From the obtained results, it can be concluded that the use of pattern recognition models can be a useful online tool in slaughterhouses to classify hams according to the thickness of the subcutaneous fat. In addition, this method could allow the replacement of an operator in the production line, saving personnel costs, allowing faster chain speeds and reducing errors due to the fatigue of the operator. es
dc.format application/pdf es
dc.format.extent 135 p. es
dc.language.iso cat es
dc.rights Tots els drets reservats es
dc.subject.other Escorxadors es
dc.subject.other Escorxadors -- Automatització es
dc.title Optimització del procés industrial d'escorxadors utilitzant tècniques de modelització, tractament de dades i classificació automàtica es
dc.type info:eu-repo/semantics/doctoralThesis es
dc.rights.accesRights info:eu-repo/semantics/openAccess es

Files in this item

Show simple item record

Search RIUVic


Browse

Statistics